Cea mai buna motocoasa pe benzina de la Ruris, Makita, Stihl si alte brand-uri tari

Daca aveti o gradina sau un teren cu multa iarba trebuie sa aveti grija de ea astfel incat sa nu creasca prea mult. De asemenea in unele cazuri aveti nevoie si de a asigura hrana unor animale de la ferma. Pentru a efectua asemenea operatii aveti nevoie de o motocoasa pe benzina performanta.

Bineinteles ca mai exista si alte tipuri de astfel de produse care au motor electric sau termic, insa in acest articol ne vom ocupa doar de cele care au alimentare pe benzina. Cele mai bune motocoase le puteti gasi in magazine precum: emag, dedeman, praktiker sau micul fermier.

butomtc1

Cateva dintre cele mai cautate modele sunt cele de umar, cu lama, cu disc, cu fir si cu roti. Dupa tipul manerului se clasifica astfel: cu bucla, ghidon (majoritatea) si tip ghiozdan. Motorul acestora este si el foarte important, regasindu-se in doua variante: in 2 timpi (cele mai multe) sau in 4 timpi.

Exista brand-uri care s-au facut remarcate mai ales in domeniul produselor din categoria Casa si Gradina, unele dintre ele bucurandu-se de o popularitate mare in randul cumparatorilor. In cadrul magazinului online emag aveti ocazia sa alegeti dintre marci precum: Ruris, Makita, Stihl, Stern, Husqvarna, GarageRo, Hecht, Progarden, Raider, Blade sau Heinner.

cea mai buna motocoasa pe benzina

cea mai buna motocoasa pe benzina

Un aspect important in achizitionarea unui asemenea articol il reprezinta pretul, care, in acest caz, variaza astfel: intre 200 – 500 lei, 500 – 1000 lei (majoritatea), 1000 – 2000 lei si uneori mai mult de 2000 lei. Intotdeauna trebuie sa urmariti ca raportul calitate pret sa fie unul avantajos pentru dumneavoastra.

O alta clasificare ar mai fi in functie de puterile dezvoltate si produse de motocoasele pe benzina. Dupa puterea in W avem: intre 500 – 1000 W, 1001 – 1500 W (majoritatea), 1501 – 2000 W si peste 2000 W. Daca ne referim la puterea motorului in CP aveti ocazia sa optati pentru mai multe valori: sub 0.9 cp, 1 cp, 1.1 cp, 1.2 cp sau peste 1.3 cp.

Un alt criteriu important in alegerea celei mai bune motocoase este legat de viteza maxima de rotatie (rpm) care poate fi: sub 500 rpm, intre 2001 – 3000 rpm si peste 4000 rpm in cele mai multe cazuri. Manevrabilitatea unui astfel de articol este foarte importanta, un loc important in acest sens fiind ocupat de greutatea acestuia care poate fi: intre 1 – 5 kg, 5.1 – 6.8 kg, 7 – 8 kg, 8 – 15 kg sau chiar peste 20 kg.

 

Pentru a intelege si mai bine aceste caracteristici va prezentam in randurile urmatoare 6 modele de top care se numara printre cele mai populare produse de pe acest segment.

Makita EM2600U

Daca va doriti o motocoasa silentioasa, dar si puternica atunci modelul Makita EM2600U poate fi solutia ideala. O puteti folosi la amenajarea gradinilor si a altor zone cu iarba.

Aceasta este echipata cu un motor in 2 timpi pe benzina, cu o capacitate cilindrica de 25.7 cmc si cu o putere de 1.2 cp. Rezervorul are o capacitate de 0.6 l, iar in ceea ce priveste consumul nu trebuie sa va faceti probleme, deoarece este chiar mic.

buton-sadeth-12

In ceea ce priveste designul si functionalitatea acesteia putem preciza urmatoarele aspecte: are un design ergonomic care faciliteaza utilizarea, manerul este tip ghidon, taierea se realizeaza cu fir si lama, are pornire manuala si poate fi utilizata la lucrari profesionale.

Alte caracteristici tehnice utile sunt: are 24 luni garantie, viteza maxima de rotatie este 2800 rpm, are dimensiunile (Lxlxh) 1770 x 610 x 410 mm si o greutate de 5 kg.

makita em2600u motocoasa

makita em2600u motocoasa

 

Ruris DAC 310

Pentru confort maxim puteti opta pentru motocoasa de umar Ruris DAC 310 cu motor TEZ in 2 timpi, de 2.5 cp si o latime de taiere de 20 cm. Cu ajutorul harnasamentului dublu, a manerului multifunctional si a cutitului cu 3 dinti puteti taia ierburi inalte si cosi fanul.

buton-sadeth-12

Capacitatea cilindrica a motorului este de 52 cmc, iar rezervorul de 1.2 l este destul de incapator. Alte specificatii de baza ar mai fi: taierea se realizeaza cu lama, manerul este tip ghidon, garantia oferita este de 24 luni, iar greutatea sa este de 8.5 kg.

ruris dac 310 motocoasa de umar

ruris dac 310 motocoasa de umar

 

Stern GGT1600B

O alta motocoasa cu alimentare pe benzina si cu o latime de taiere de 42 cm este modelul Stern GGT1600B. Inaltimea la care poate taia iarba, buruieni sau arbusti este reglabila si se realizeaza cu fir si lama.

buton-sadeth-12

Motorul acesteia rezistent si are urmatoarele caracteristici: este in 2 timpi, are capacitatea cilindrica de 52 cmc, puterea de 2.1 cp, un rezervor de 1.2 l si viteza maxima de rotatie de 7000 rpm. Va mai insiram cateva specificatii tehnice esentiale: manerul este tip bucla cu soft-grip, zgomotul generat este de 120 dB si are o greutate de 7.2 kg.

stern ggt1600b motocoasa

stern ggt1600b motocoasa

 

Husqvarna 545 RX

Cine are nevoie de taiere profesionala a ierbii si arbustilor poate achizitiona o motocoasa Husqvarna 545 RX cu sistem de pornire rapid Smart Start si cu maner ajustabil ergonomic tip ghidon. Acest produs este echipat cu un motor performant care este in 2 timpi, are p putere de 2.7 cp si atinge un nivel al zgomotului de 100 dB.

buton-sadeth-12

Taierea se realizeaza rapid cu o viteza maxima de pana la 12500 rpm. Ceea ce ne surprinde placut la aceasta motocoasa este faptul ca are amortizoare anti-vibratii. La o greutate de 7.9 kg putem spune ca se manevreaza cu usurinta.

husqvarna 545 rx motocoasa

husqvarna 545 rx motocoasa

 

Stihl FS 55

Stihl este un brand remarcabil, fapt evidentiat si de modelul FS 55 de 1 cp si 27.2 cmc. Motorul acestei motocoase este in 4 timpi si are pornire manuala.

buton-sadeth-12

Manerul integrat este tip ghidon si poate fi manevrat cu 2 maini, fiind reglabil in acelasi timp. Taierea ierbii se realizeaza cu fir, iar garantia oferita este de 24 luni.

stihl fs 55 motocoasa pe benzina

stihl fs 55 motocoasa pe benzina

 

Heinner VMC002

Heinner este un brand relativ nou in aceasta categorie a motocoaselor, dar care a dat dovada de o crestere rapida si si-a castigat aprecierea clientilor.

buton-sadeth-12

Acesta ne surprinde placut cu motocoasa VMC002 cu motor in 2 timpi, de 52 cmc si puterea de 2 cp. Combustibilul folosit este benzina, care se toarna intr-un rezervor de 1.2 l. Racirea se realizeaza cu aer si este monocilindric.

Viteza de rotatie maxima este de 5200 rpm, ceea ce o face destul de rapida, putand fi manevrata usor si datorita manerului tip ghidon. Latimea de taiere este de 25.5 cm si se realizeaza cu fir.

heinner vmc002 motocoasa

heinner vmc002 motocoasa

 

Ruris 320C

Incheiem seria recomandarilor cu o motocoasa de umar foarte bine vanduta si anume Ruris 320C. Aceasta este echipata cu un motor Khumma in 2 timpi, care are capacitatea cilindrica de 0.55 l si dezvolta o putere de 1.6 cp.

buton-sadeth-12

In timpul functionarii consumul de carburant este redus cu pana la 25%. Alte caracteristici utile ar mai fi: latimea de taiere de 20 cm, are garantia de 24 luni, taierea se realizeaza cu lama, are maner tip ghidon si o greutate de 7.1 kg.

ruris 320c motocoasa de umar

ruris 320c motocoasa de umar

 

Amenajarea gradinii sau a diverselor parcele acoperite cu iarba, buruieni sau arbusti va fi o placere folosind astfel de motocoase pe benzina.

butomtc2

Pentru a vedea toate ofertele disponibile va invitam sa intrati pe emag, unde veti gasi o gama larga si complexa de produse pentru gradinarit.