Cea mai buna statie de calcat cu functii si caracteristici de top

Ingrijirea hainelor si a diverselor tipuri de tesaturi precum lenjerii de pat sau perdele trebuie sa includa neaparat calcatul acestora. Exista numeroase tipuri de aparate create in acest scop, dar probabil cele mai avansate sunt statiile de calcat. Acestea au evoluat de la un simplu produs la unul foarte complex cu diverse functii si dotari care usureaza enorm aceasta operatiune.

aboutyou

In acest articol va vom prezenta care este cea mai buna statie de calcat in functie de preferintele dumneavoastra. Practic este un fel de top al celor mai bune aparate electrocasnice de acest tip, dar si un mic ghid care va arata cum sa alegeti statia ideala.

butostatiicalc-maibun43

Exista cateva marci care s-au remarcat in acest domeniu putin mai pregnant ca altele. Amintim doar o parte dintre acestea, pe care le consideram cele mai populare: Philips, Tefal, Polti, Bosch, Lelit, Bieffe, Ariete, Taurus, Miele si Electrolux. Produsele de acest tip pot fi achizitionate din magazinele online la niste preturi variabile cum ar fi: sub 500 lei, intre 500 – 1000 lei (cele mai multe), 1000 – 1500 lei, 1500 – 3000 lei sau peste 5000 lei in unele cazuri.

Este bine ca inainte sa cumparati o asemenea statie de calcat sa va uitati la mai multe aspecte. Unul dintre cele mai importante face referire la tipul talpii folosita la calcat. Aceasta poate fi de mai multe tipuri, avand la baza tehnologii dintre cele mai avansate. Le mentionam pe cele mai intalnite: din inox, din ceramica, tip SteamGlide, Ultragliss, Aluminiu, tip Autoclean, Durilium sau Palladium-Glissee. Cele mai importante trasaturi ale unei talpi sunt: sa alunece usor, sa reziste la zgarieturi si sa distribuie aburul uniform.

cea mai buna statie de calcat

Cea mai buna statie de calcat

Un alt aspect este cel legat de puterea generata, care in cazul lor poate avea valorile: intre 800 – 1000 W, 1000 – 2000 W, 2000 – 3000 W (cele mai multe) si peste 3000 W. Pentru a beneficia de putere sporita si eficienta va recomandam ca aparatul sa aiba valoarea puterii cuprinsa intre valorile 2000 – 3000 W. Pentru ca uneori trebuie sa calcati si perdele sau costume aflate pe umeras, trebuie sa aveti in vedere daca exista posibilitatea de a calca pe verticala.

Pentru ca o statie de calcat este un produs destul de complex, trebuie sa mai stiti care sunt functiile si specificatiile tehnice care fac din ea un aparat atat de util. Acestea sunt: existenta dispozitivului anti-calcar care prelungeste viata acestuia, sistemul de auto-curatare, sistemul de oprire automata care se declanseaza atunci cand nu este utilizat timp de mai multe minute, ce debit si jet de abur are, ce presiune are pompa de abur si in cat timp se incalzeste pentru a fi gata de utilizat.

 

Am analizat in cadrul magazinului emag mai multe modele si am gasit 6 modele de top care credem ca raspund cerintelor majoritatii clientilor.

Tefal Pro Express Control GV8962

Una dintre cele mai iubite statii de calcat este Tefal Pro Express Control GV8962. Acest brand s-a impus in acest domeniu in primul rand prin tehnologia de ultima ora incorporata cat si prin calitatea materialelor din care sunt fabricate produsele sale.

Calcarea se realizeaza foarte usor si rapid, datorita sistemului Pro Express Control care poate regla aburul si temperatura in functie de tipul tesaturii (delicat, normal sau blugi). La aceasta mai contribuie si talpa care este de tip Gliss/Glide Protect Autoclean, care aluneca foarte usor si rezista la zgarieturi. In plus, varful este usor ascutit pentru a avea acces usor in zonele mai dificile.

buton-sadeth-12

Datorita presiunii ridicate de 6.5 bar cu care pompa elibereaza aburul, jetul generat de acesta patrunde adanc in material, indepartandu-se in acest cutele inestetice. Jetul ajunge chiar si la valoarea de 430 g/min. Puterea dezvoltata este optima de 2400 W, iar rezervorul de apa detasabil are capacitatea de 1.6 l. Calcarea se poate face practic fara intreruperi.

Calcarea pe verticala este facila, aburul fiind distribuit cu usurinta cu un debit de 120 g/min. Are in dotare colector anticalcar, sistem de blocare si oprire automata la 8 minute de nefunctionare. Consumul de energie este si el diminuat cu aproape 20% folosind functia Eco.

Trebuie sa mai amintim inca cateva detalii tehnice importante pe care este bine sa le cunoasteti: are peste 90 de review-uri de la clienti, are garantia de 24 luni, are o combinatie placuta de culori – alb cu albastru, este prezent sistemul de stocare al cablului, are greutatea de 6.6 kg, lungimea cablului de alimentare este de 1.8 m, iar a furtunului de abur de 1.8 m.

statie de calcat tefal pro express control gv8962

Statie de calcat Tefal Pro Express Control GV8962

 

Philips PerfectCare Viva GC7035/20

Trecem la brand-ul Philips care ne surprinde placut cu modelul PerfectCare Viva GC7035/20. Si acesta este unul dintre bestseller-urile acestei categorii de produse, acumuland pana acum peste 100 de review-uri. Are o garantie oferita de 24 luni si este foarte usor de utilizat in cazul oricaror tipuri de materiale.

buton-sadeth-12

Talpa sa este tip SteamGlide Plus care asigura o alunecare facila, dezvoltand un jet de abur continuu cu debit suficient. Combinatia perfecta intre abur si temperatura este asigurata de functia OptimalTemp. Presiunea pompei de abur este de maxim 5 bar, iar rezervorul de apa are capacitatea de 1.7 l. Sistemul de detartrare este unul eficient.

Alte caracteristici utile mai sunt: ofera posibilitatea calcarii pe verticala, are sistem de blocare, sistem de stocare cablu, setare Eco, dimensiunile 322 x 194 x 236 mm, greutatea de 4.1 kg, lungimea cablului de alimentare de 1.8 m, a furtunului de abur 1.6 m si timpul de incalzire necesar este de doar 2 minute.

statie de calcat philips perfectcare viva gc7035-20

Statie de calcat Philips Perfectcare Viva GC7035-20

 

Tefal Effectis GV6720

A 3-a statie vine de la Tefal si se numeste Effectis GV6720. Aceasta se deosebeste in primul rand prin talpa sa UltraGliss care asigura o difuzie perfecta a aburului si o alunecare lina pe suprafata materialului. Este simpla si compacta ca si aspect, iar aburul care iese la o presiune de 5 bar patrunde eficient in tesatura.

buton-sadeth-12

Cu cele peste 50 review-uri si garantia de 24 luni o face destul de cautata in randurile cumparatorilor de pe magazinul emag. Este dotata bineinteles cu functie anti-calcar accesibil printr-un sistem integrat de clatire. De asemenea mai are inclusa functia Eco pentru economie de energie si cea de calcare verticala.

Ar mai trebui sa stiti si urmatoarele elemente specifice acestui produs: are puterea de 2200 W, rezervorul de apa este de 1.5 l, are functie de oprire automata care se manifesta dupa 8 minute de nefunctionare, are dispozitiv de stocare cablu de abur si electric, iar timpul de incalzire este de 2 minute.

statie de calcat tefal effectis gv6720

Statie de calcat Tefal Effectis GV6720

 

Tefal Optimo GV4630

Urmatoarea recomandare vine tot de la Tefal cu modelul Optimo GV4630. Acesta are talpa ceramica, se incalzeste decent in 4 minute si are un sistem Easy Cord pentru o usoara manevrabilitate. Puterea dezvoltata este una chiar buna avand valoarea de 2300 W, iar presiunea aburului este de 4.2 bar.

buton-sadeth-12

Mai precizam pe scurt alte caracteristici esentiale: rezervorul de apa are capacitatea de 0.7 l, are deja peste 100 de review-uri ale cumparatorilor, are o culoare draguta alb cu mov, garantia de 24 luni, iar jetul de abur e de 110 g/min.

statie de calcat tefal optimo gv4630

Statie de calcat Tefal Optimo GV4630

 

Philips PerfectCare Aqua Silence GC8650/80

O alta statie chiar performanta este si Philips PerfectCare Aqua Silence GC8650/80. Cu cele peste 25 reviewuri si garantia de 24 luni putem spune ca se inscrie si ea in categoria celor mai vandute articole din categoria sa. Are un design elegant cu negru si mov.

buton-sadeth-12

Aceasta nu impresioneaza doar prin aspect ci si prin functiile si caracteristicile tehnice pe care le are. Amintim pe scurt cateva dintre cele mai semnificative: are talpa T-ionicGlide, are puterea de 2400 W, rezervorul de 2.5 l, un jet de abur de 330 g/min si un debit de abur de 120 g/min, functia de oprire automata este prezenta, iar tehnologia OptimalTemp asigura calcarea oricarui tip de material prin combinatia optima intre temperatura si abur.

Va mai furnizam si informatii referitoare la dimensiuni si greutate acestea fiind urmatoarele: 362 x 270 x 263 mm, respectiv 4.5 kg. Poate va mai sunt utile si elementele ce tin de cabluri si timpul de incalzire. Astfel avem: lungimea cablului de alimentare este de 1.8 m, a furtunului de abur 1.7 m, in timp ce timpul de incalzire este de 2 minute.

statie de calcat philips perfectcare aqua silence gc8650-80

Statie de calcat Philips PerfectCare Aqua Silence GC8650-80

 

Philips PerfectCare Pure GC7635/30

A 6-a recomandare cuprinde detalii referitoare la modelul Philips PerfectCare Pure GC7635/30. Cu o greutate de doar 3.19 kg si cu talpa T-ionicGlide credem ca poate fi de un real folos in orice gospodarie. Are cartus anti-calcar PureSteam cu alarma de inlocuire a cartusului. De asemenea dupa 10 minute in care sta nefolosit acesta se opreste automat.

buton-sadeth-12

Specificatiile cele mai importante sunt: puterea de 2400 W, cele peste 80 reviewuri, garantia de 24 luni, presiunea de 5 bar a pompei de abur, implementarea tehnologiei OptimalTemp cu distributia uniforma a aburului si posibilitatea de a calca pe verticala.

statie de calcat philips perfectcare pure gc7635-30

Statie de calcat Philips PerfectCare Pure GC7635-30

 

Utilizand una dintre statiile de calcat prezentate in acest articol, viata dumneavoastra va fi mult mai usoara, iar calcatul va deveni chiar o placere.

descoperbuto-pretstatiical23

Daca doriti sa vedeti si alte modele la fel de profesionale, va invitam sa intrati pe emag unde veti gasi cu siguranta o multime de produse de top, care sunt create sa va ofere performanta, confort si siguranta in utilizare.

Linkuri sponsorizate