Cel mai bun convector electric de podea – o solutie pentru zilele friguroase

In afara de solutiile clasice de incalzire a unei camere puteti apela si la unele mai putin obisnuite dar foarte practice, cum ar fi convectoarele electrice de podea. Acestea sunt ideale in cazul in care doriti o incalzire rapida si daca vreti mobilitate, putand fi transportate cu usurinta dintr-o camera in alta.

Un alt avantaj al acestora il constituie pretul care poate varia intre 100 – 200 lei (cele mai multe), 200 – 500 lei si peste 500 lei in cazul celor mai performante si mai puternice. Daca tot am adus aminte de puterea maxima pe care o pot genera, la majoritatea modelelor aceasta poate fi intre 1500 – 3000 W. Practic atunci cand achizitionati un astfel de convector puteti opta pentru o putere echivalenta de 30 W – 70 W / mp.

Asemanarea dintre un calorifer electric si un astfel de convector este destul de mare, diferenta constand in faptul ca cel din urma este mai usor si se incalzeste mai rapid fara a inmagazina caldura, iar caloriferul are proprietatea de a pastra caldura mai mult timp, dar se incalzeste intr-un timp mai indelungat.

buton-sadeth-11

Aparatul despre care vorbim in acest articol este folosit pentru interior, eliminand aerul cald prin orificiile aflate in partea superioara. Practic majoritatea au o aeroterma incorporata. In unele cazuri exista posibilitatea de a le comanda prin telecomanda.

Brand-urile care s-au facut remarcate in categoria convectoarelor electrice de podea sunt: Tesy, Zass, PNI, Vivax, Hyundai, Trotec, Home si Vortice. De asemenea este bine sa tineti cont de garantia oferita atunci cand alegeti modelul preferat, aceasta trebuind sa fie de minim 24 luni.

cel mai bun convector electric de podea

Cel mai bun convector electric de podea

Alte caracteristici pe care cel mai bun convector de podea trebuie sa le aiba sunt: sistemele de siguranta – auto-inchidere la supraincalzire, protectie anti-inghet, precum si o greutate acceptabila. Oricum acestea nu prea depasesc 5 kg. Un alt aspect de luat in considerare este legat de dimensiunile convectoarelor, care este indicat sa se potriveasca cu locurile in care planuiti sa le asezati.

 

In continuare va vom prezenta 6 recomandari de convectoare de la niste brand-uri foarte cautate din categoria sistemelor de incalzire.

Tesy CN 204 ZF

Probabil marca cu cele mai bune produse din categoria sistemelor de incalzit este Tesy, care vine cu modelul CN 204 ZF. Acest convector este unul cu un pret acceptabil si o putere optima de 2000 W. Este un incalzitor interior destinat incaperilor de pana la 42 mc.

buton-sadeth-12

Puterea sa poate fi folosita in 3 trepte in functie de nevoile dumneavoastra, astfel avem 800/1200/2000 W. Este dotata cu termostat de siguranta, termostat reglabil si are protectie anti-inghet in caz ca il veti folosi intr-o incapere unde este posibil sa se faca frig, gen casa de vacanta sau cabana.

Ca mai toate convectoarele electrice de podea performante are incorporata o aeroterma. Alte detalii tehnice care merita mentionate sunt: butonul pornit/oprit, are indicator luminos de functionare, dimensiunile (I x L x A) sunt de 43.5 x 62 x 14 cm, iar greutatea este de doar 2.35 kg.

convector electric de podea tesy cn 204 zf

Convector electric de podea Tesy CN 204 ZF

 

PNI Turbo Heat

O alta marca la fel de populara este si PNI care ne surprinde placut cu modelul Turbo Heat. Si acesta are tot 2000 W, dozati in 3 trepte de putere. De asemenea mai dispune de ventilatie, timer si termostat reglabil.

Dupa cum se numeste ne dam seama ca este echipat cu functia Turbo pentru ventilarea aerului incalzit. Cu siguranta nu veti suferi de frig langa un asemenea aparat, dotat cu 6 trepte de temperatura.

buton-sadeth-12

Practic aparatul porneste si se opreste automat dupa atingerea temperaturii alese. Acesta poate fi folosit in camere de pana la 40 mc. Ca si design arata foarte modern, fiind si practic in acelasi timp deoarece este dotat cu manere pentru transport facil si are picioare de sprijin pentru o stabilitate ridicata.

Caracteristicile tehnice pe care este bine sa le mai cunoasteti sunt: aeroterma incorporata, protectia la supraincalzire, dimensiunile 65 x 17 x 42 cm si greutatea de 3.3 kg.

convector de podea pni turbo heat

Convector de podea PNI Turbo Heat

 

Tesy CN 203 ZF

Tot de la Tesy vine si urmatorul model CN 203 ZF. Specificatiile tehnice sunt similare primului model. Le amintim pe cele mai importante: are puterea de 2000 W, 3 trepte de putere, are termostat de siguranta, reglabil si functia de protectie anti-inghet.

buton-sadeth-12

Se poate utiliza in incaperi de pana la 42 mc, are aeroterma incorporata pusa in evidenta de functia turbo de ventilare. Pentru siguranta este dotat cu o grila metalica. Dimensiunile sale sunt 69 x 46 x 15 cm, iar greutatea de doar 3.2 kg.

convector de podea tesy cn 203 zf

Convector de podea Tesy CN 203 ZF

 

Zass ZKH 02

Stim ca apreciati aparatele de calitate, tocmai de aceea va prezentam cea de-a 4 a recomandare de data asta de la Zass cu modelul ZKH 02. De asemenea caracteristicile sale nu difera cu mult de ale celorlalte modele avand: 2000 W, 3 trepte de putere 750 W/1250 W/2000 W si termostat reglabil.

buton-sadeth-12

Bineinteles ca nu puteau sa lipseasca sistemele de siguranta si protectie la supraincalzire. Are un grilaj practic destinat directionarii aerului cald. Dimensiunile sunt acceptabile de 72 x 14 x 46 cm si greutatea de 3.96 kg.

convector electric de podea zass zkh 02

Convector electric de podea Zass ZKH 02

 

Ultimele 2 recomandari vin de la Tesy si Hyundai. Modelele sunt CN214ZF, respectiv HYH 210C.

Tesy CN214ZF

Primul are o putere de 2000 W care poate fi impartita in 3 trepte de putere, are un termostat de siguranta si unul reglabil.

buton-sadeth-12

Modelul Tesy este potrivit pentru incalzirea incaperilor de pana la 42 mc, este echipat cu protectie anti-inghet, are dimensiunile 43.5 x 69 x 15 cm si greutatea de numai 2.96 kg.

convector de podea tesy cn214zf

Convector de podea Tesy CN214ZF

 

Hyundai HYH 210C

Modelul de la Hyundai are o putere tot de 2000 W distribuita in 3 trepte, fiind dotat cu termostat reglabil. O functie care-l face atat de cautat este cea de ventilare turbo.

buton-sadeth-12

convector de podea hyundai hyh 210c

Convector de podea Hyundai HYH 210C

 

Parca ne apropiem tot mai mult de anotimpul rece, iar articolele destinate sistemelor de incalzire mai mult sau mai putin complexe se regasesc tot mai des pe blogul nostru.

buton-sadeth-11

Pentru ca stim cat de multe vreti sa stiti despre cele mai bune solutii de incalzire a locuintei dumneavoastra pe timp de iarna, incercam sa va oferim informatii cat mai utile despre cum sa alegeti astfel de produse specifice sezonului friguros.

Linkuri sponsorizate