Cel mai bun termostat fara fir tip wifi si wireless pentru centrala termica si alte sisteme

Atunci cand folositi sisteme de incalzire in apartamentul sau casa dumneavoastra este bine sa incercati sa faceti economie de energie, iar acest lucru se poate face numai cu ajutorul unui termostat care va ajuta sa reglati temperatura pe parcursul unei zile.

Exista mai multe tipuri de termostate atat cu fir cat si fara fir, iar in acest articol vom vorbi despre cele din urma, care se mai numesc si wifi sau wireless. Poate cea mai larga utilizare o au ca accesoriu de ambient (ambiental) al unei centrale termice. Utilizand astfel de aparate veti contribui la reducerea consumului de gaz sau electricitate si veti avea asigurata temperatura ideala care este bine sa fie undeva intre 19 – 23 grade C.

Dupa cum am spus un termostat poate fi folosit la centrale termice in cele mai multe cazuri, dar si la alte sisteme de climatizare, incalzire ambientala sau prin pardoseala. Majoritatea modelelor sunt programabile, iar montajul este foarte usor. De obicei se pune intr-o camera care nu este nici cea mai rece nici cea mai calduroasa, dar unele persoane prefera totusi sa-l instaleze in camera cea mai friguroasa. Inaltimea la care se recomanda a se monta pe perete este de 1.5 m.

buton-sadeth-11

Cel mai mare avantaj al unui termostat fara fir sau wireless este faptul ca centrala poate fi controlata de la distanta, iar cand se ajunge la temperatura dorita aceasta se opreste, repornind dupa ce temperatura scade din nou sub cea programata. In acest mod veti pastra temperatura dorita de-a lungul intregii zile.

Ca sa va faceti o idee despre cum functioneaza va spunem faptul ca termostatul joaca rol de emitator catre un receptor care este montat langa centrala fiind in legatura directa cu cazanul de incalzire al acesteia. Bineinteles ca emitatorul si receptorul functioneaza pe aceeasi frecventa care de obicei este 868.35 MHz.

cel mai bun termostat wireless pentru centrala termica

Cel mai bun termostat wireless pentru centrala termica

Inainte sa achizitionati un termostat fara fir trebuie sa verificati daca este compatibil cu sistemul de incalzire pe care-l folositi. Acest lucru se specifica de obicei in caracteristicile tehnice ale acestuia, insa este bine sa intrebati un specialist inainte de a-l cumpara si monta.

Alte caracteristici si sfaturi de care este bine sa tineti cont ar mai fi: au un avantaj estetic datorita faptului ca nu veti mai fi nevoiti sa trageti tot felul de cabluri si sa faceti gauri in pereti, au preturi accesibile cuprinse in intervalele: sub 100 lei, 100 – 200 lei, intre 200 – 500 lei (cele mai multe), 500 – 1000 lei, peste 1000 lei si atunci cand il montati sa tineti cont de faptul ca nu trebuie sa fie influentat de alte surse de caldura sau de racire.

Iata inca cateva detalii pe care este bine sa le luati in considerare atunci cand vreti sa alegeti cel mai bun termostat wireless: brandurile recomandate sunt: Computherm, Auraton, Salus, Division Gas, Delex, Watts, Delta Dore, Fenix sau Conter, intervalul de temperatura la care este bine sa functioneze este intre 0 – 35 grade C, programarea poate fi facuta chiar pe zile, uneori chiar pe ore si bineinteles sa nu uitam de garantia oferita care trebuie sa fie de minim 24 luni.

 

Ca de obicei vom continua articolul cu 6 recomandari de top care fac referire la cateva dintre cele mai cumparate si cautate termostate de acest tip din magazinul online emag.

Termostat de ambient wireless Computherm Q7 RF

Un termostat popular in acest sezon de toamna – iarna este cel wireless de ambient Q7 RF de la Computherm. Se utilizeaza pentru centrale termice si din punct de vedere al compatibilitatii este universal. Dupa cum ne asteptam este si programabil, avand 6 perioade de timp programabile pe parcursul unei zile, practic fiecare zi putand avea programul ei.

buton-sadeth-12

Receptorul care este partea fixa este in legatura cu centrala si primeste semnalele de radiofrecventa pe care le transmite emitatorul (partea mobila) fara fir. Se poate comanda astfel un aparat de incalzire, racire sau un sistem de climatizare.

Raza de actiune in spatiu deschis este de maxim 50 m, iar in cladire de maxim 30 m. Alte detalii tehnice ar mai fi: are afisaj electronic cu temperatura setata cat si cea din camera, are functie anti-inghet, exista pe receptor si un buton manual care permite comanda manuala, iar garantia este de 24 luni.

termostat wireless computherm q7 rf

Termostat wireless Computherm Q7 RF

 

Termostat de ambient wireless Auraton 2030 RTH

Un alt termostat ambiental wireless este si modelul 2030 RTH de la Auraton. Este dotat cu 8 programe, reusindu-se a se obtine 8 temperaturi independente pe parcursul unei zile. Domeniul de utilizare este centrale termice, iar din punct de vedere al compatibilitatii este universal.

buton-sadeth-12

Toleranta la care temperatura se poate regla este de + – 3 grade C. Frecventa la care functioneaza este de 868 MHz. Accesoriul dispune de un ecran lcd cu iluminare. Temperatura de functionare este intre 0 – 35 grade C.

Are si functie anti-inghet, iar temperatura specifica acesteia este de 4 – 10 grade C. In interior distanta la care poate opera este de 30 m, iar in spatiu liber este de pana la 300 m. Garantia oferita este de 24 luni.

termostat de ambient wireless auraton 2030 rth

Termostat de ambient wireless Auraton 2030 RTH

 

Termostat ambiental fara fir Salus 091FLRF

Inca un termostat de ambient este prezent in recomandarea cu numarul 3, facand referire la modelul 091FLRF al brand-ului Salus. Si acesta este tot wireless, are afisaj lcd si dispune de 9 programe.

buton-sadeth-12

Economia de energie pe care o obtineti folosind acest aparat este de pana la 30%. Bineinteles ca domeniul de utilizare este centrale termice. Distanta la care poate emite si receptiona este de pana la 60 m in spatiu deschis.

Are un program saptamanal si ciclu de programare de 7 zile. Temperatura se poate programa in intervalul 5 – 30 grade C. Alte specificatii tehnice si functii ar mai fi: program anti-inghet, garantia de 60 luni, are afisaj lcd, iar alimentarea termostatului se face cu 2 baterii tip AA.

termostat fara fir ambiental salus 091flrf

Termostat fara fir ambiental Salus 091FLRF

 

Termostat digital wireless DEL T3 RF

Un termostat care poate fi folosit ca accesoriu pentru mai multe tipuri de sisteme de incalzire este si modelul wireless DEL T3 RF. Acesta se potriveste pentru: centrale termice, panouri radiante, convectoare electrice, aeroterme, aparate de aer conditionat sau ventilatoare.

buton-sadeth-12

Este tot un termostat de ambient, dar nu este programabil. Are protectie anti-inghet si garantia de 24 luni. Frecventa de lucru este asemanatoare ca si in cazul altor modele adica de 868.35 MHz. Alte detalii utile pe care este bine sa le cunoasteti ar fi: intervalul de reglare al temperaturii intre 10 – 30 grade C, iar raza de actiune este de 50 m in spatiu deschis si de 30 m in interiorul cladirilor.

termostat digital wireless del t3 rf

Termostat digital wireless DEL T3 RF

 

Termostat ambiental Conter CT7W fara fir

Recomandarea a 5-a face referire la un termostat ambiental programabil de la Conter. Modelul este tot fara fir si poarta numele de CT7W. Domeniul de utilizare este centrale termice, iar garantia sa este de 24 luni. Programul zilnic are un numar de 6 perioade.

buton-sadeth-12

Este mobil, putand fi mutat dintr-o camera in alta, se poate programa pe parcursul unei intregi saptamani, durata de functionare a bateriilor este de aproximativ un an, iar domeniu de reglare al temperaturii este intre 7 – 35 grade C. Inca un aspect care trebuie stiut este faptul ca are o raza de actiune de 50 m in spatiu liber si de pana la 30 m in spatiu inchis.

termostat centrala termica conter ct7w fara fir

Termostat centrala termica Conter CT7W fara fir

 

Termostat wifi Salus iT500

Fiabilitatea sa este pusa in evidenta si de garantia oferita care este de 60 luni. Este putin mai scump, insa are si performante pe masura. Poate fi controlat prin PC sau smartphone cu ajutorul internetului.

buton-sadeth-12

Frecventa la care functioneaza este 868 MHz si are 3 sisteme de comanda cu multiple zone de incalzire.

termostat wifi salus it500

Termostat wifi Salus iT500

 

Credem ca asemenea accesorii care va ajuta sa controlati temperatura din interiorul locuintei dumneavoastra pe timp de iarna sunt foarte utile pentru reducerea consumului si pentru obtinerea confortului termic dorit.

buton-sadeth-11

Atunci cand doriti ca sistemele de incalzire sa functioneze in conditii normale si sa va bucurati de caldura oferita este bine sa luati in calcul si accesoriile care va pot face viata mai usoara, asa cum sunt aceste aparate prezentate in articolul de fata.

Linkuri sponsorizate