Cele mai bune calorifere electrice usor de folosit in orice camera

A avea confortul termic dorit in camera in care stati din interiorul locuintei dumneavoastra reprezinta un element important din viata dumneavoastra. Acesta poate fi obtinut in mai multe moduri, iar unul cel mai la indemana este folosirea unui calorifer electric performant.

Pentru a va face o idee despre care este cel mai bun aparat de acest tip, am creat acest articol in care veti gasi informatii despre ce caracteristici trebuie sa tineti cont atunci cand va alegeti caloriferul preferat.

In primul rand trebuie sa tineti cont de pret care se incadreaza in intervale precum: sub 200 lei, intre 200 – 500 lei (cele mai multe) si peste 500 lei. Dupa cum se vede nu sunt deloc scumpe, ceea ce inseamna ca si le poate permite oricine. Brand-urile care si-au dovedit fiabilitatea in cadrul acestei categorii de aparate electrocasnice sunt: Tesy, Home, Zass, Star-Light, Victronic, Albatros, Vivax si Bionaire.

buton-sadeth-11

Atunci cand va alegeti un calorifer electric trebuie sa luati in calcul volumul incaperii in care il veti folosi. De abicei acest element este mentionat in specificatiile fiecarui produs in parte. In acelasi timp trebuie sa tineti cont si de puterea aparatului care se poate invarti in jurul unor valori precum: 1500 – 3000 W (cele mai multe) sau intre 3000 – 5000 W.

Dupa cum se stie unul dintre cele mai importante avantaje ale unui calorifer electric este faptul ca inmagazineaza caldura, iar numarul de elementi din care este construit contribuie proportional la mentinerea caldurii pe perioade indelungate. Numarul elementilor poate fi: intre 6 – 9 (cele mai multe cazuri), intre 9 – 12 sau 12 – 15. Caldura se pastreaza si prin intermediul canalelor de ulei prezente in fiecare element.

cele mai bune calorifere electrice

Cele mai bune calorifere electrice

Pentru a economisi energie si a controla puterea, amintim faptul ca majoritatea caloriferelor electrice au cate 3 trepte de putere. Alte caracteristici pe care este bine sa le luati in seama mai sunt: sistemele de siguranta gen oprire automata la supra-incalzire, la cadere, protectia anti-inghet, garantia oferita care este indicat sa fie de minim 24 luni, existenta termostatelor si daca are posibilitatea de a depozita cablul de alimentare.

Alte elemente de interes ar mai fi dimensiunile si greutatea care de obicei sunt importante atunci cand doriti sa stiti daca incape intr-un anumit loc din incapere sau daca este usor de transportat dintr-o camera in alta.

 

Urmariti in continuare 6 recomandari de la unele dintre brand-urile de top din categoria sistemelor de incalzire. Credem ca aceste aparate raspund diverselor cerinte ale potentialilor clienti care doresc sa le foloseasca in casele sau apartamentele lor pe timp de toamna – iarna.

Star-Light YOHF13

Un model creat pentru incaperi de pana la 62 mc este si Star-Light YOHF13. Acesta este ideal pentru orice tip de camera dintr-un apartament, avand o putere suficienta de 2500 W, distribuita in 3 trepte: 1000/1500/2500 W. Numarul elementilor este de 13, fapt care-l face sa inmagazineze caldura cat mai eficient.

buton-sadeth-12

Sistemele de siguranta sunt prezente, iar protectia anti-inghet contribuie la o utilizare fara riscuri. Temperatura poate fi reglata cu ajutorul termostatului. Este mobil, putand fi transportat cu usurinta dintr-o camera in alta si asta si datorita rotilor si manerelor cu care este echipat.

Alte elemente de baza ar mai fi: are aeroterma incorporata, loc de stocare cablu, ventilator incorporat, dimensiunile (IxLxA) 62.7 x 60 x 24.5 cm si greutatea de 15.15 kg.

calorifer electric star light yohf13

Calorifer electric Star-Light YOHF13

 

Star-Light YOH9

Un alt model tot de la Star-Light este si YOH9 care este putin mai mic, dar la fel de performant ca si primul. Are o putere de 2000 W cu 3 trepte 800/1200/2000 W si este fabricat din 9 elementi. Fiecare element este compus din 5 canale de ulei.

buton-sadeth-12

Incaperile pentru care este destinat pot avea pana la 60 mc. Bineinteles ca este echipat cu termostat de siguranta, termostat reglabil si cu protectie anti-inghet. Locul de stocare pentru cablu il face si mai practic mai ales cand il mutati dintr-un loc in altul. Dimensiunile sale sunt acceptabile 62.7 x 43.5 x 24.5 cm, iar greutatea sa este de 10.6 kg.

calorifer electric star light yoh9

Calorifer electric Star-Light YOH9

 

Tesy CB 2512 E01 R

Un alt brand popular in randul sistemelor de incalzire este si Tesy care se impune pe piata cu modelul CB 2512 E01 R. Acesta este cautat in special datorita faptului ca ofera o incalzire cu 40% mai rapida a camerei, iar efectul de acumulare a incalzirii este marit.

buton-sadeth-12

Are o putere de 2500 W distribuita in 3 trepte prin intermediul a 12 elementi. Tot acest ansamblu este controlat printr-un termostat de siguranta si unul reglabil. Protectia anti-inghet este si ea prezenta.

Camerele in care poate fi folosit pot avea pana la 57 mc. Dimensiunile sale sunt 64.5 x 28.6 x 55 cm, iar greutatea este de doar 15.29 kg, ceea ce il face destul de usor de transportat.

calorifer electric tesy cb 2512 e01 r

Calorifer electric Tesy CB 2512 E01 R

 

Tesy CC 2510 E05 R

Daca va doriti o incalzire uniforma a incaperii si cu o rapiditate mai mare cu pana la 65%, atunci va recomandam caloriferul electric Tesy CC 2510 E05 R. Ca si putere se aseamana cu cel anterior, iar numarul de elementi este de 10.

buton-sadeth-12

Datorita design-ului sau modern fara margini ascutite se poate realiza un schimb de caldura prin convectie care este mai mare cu 25% decat la alte modele. Fiabilitatea sa se evidentiaza si prin faptul ca are o garantie de 5 ani.

Pe langa termostatul de siguranta, cel reglabil si protectia anti-inghet acesta ofera si o siguranta sporita datorita temperaturii mai mici de la suprafata aparatului si mai ridicata la nivelul unde se imbina elementii. Incaperile pentru care este potrivit pot avea pana la 62 mc. Dimensiunile sale sunt 60 x 16 x 47 cm, iar greutatea este de 15.21 kg.

calorifer electric tesy cc 2510 e05 r

Calorifer electric Tesy CC 2510 E05 R

 

Tesy CC 3012 E05 R

Un aparat de incalzit mai puternic vine tot de la Tesy cu modelul CC 3012 E05 R care de data asta are o putere de 3000 W care se propaga prin intermediul a 12 elementi. Cele 3 trepte de putere variaza astfel 1200/1800/3000 W.

buton-sadeth-12

Bineinteles ca este echipat cu sistemele de siguranta intalnite si la celelalte modele. De data asta incaperile in care poate fi utilizat pot avea volumul de pana la 70 mc. Dimensiunile sunt si ele optime de 60 x 16 x 55 cm, iar greutatea de 17 kg.

calorifer electric tesy cc 3012 e05 r

Calorifer electric Tesy CC 3012 E05 R

 

Star-Light YOH13B

A 6-a recomandare pe care v-o prezentam face referire la modelul YOH13B de la Star-Light. Si acesta este unul dintre cele mai bine vandute aparate din gama sa, avand o putere de 2500 W si 13 elementi.

buton-sadeth-12

Are de asemenea termostat reglabil, protectie la supra-incalzire, anti-inghet si 3 trepte de putere. Incaperile pentru care este destinat pot avea un volum de pana la 62 mc, ceea ce-l face ideal pentru un apartament la bloc. Ca si dimensiuni specificam 62 x 58.5 x 24 cm si o greutate chiar mica de numai 14 kg.

calorifer electric star light yoh13b

Calorifer electric Star-Light YOH13B

 

Iata ca v-am mai prezentat niste sisteme de incalzire portabile despre care credem ca va sunt foarte utile pe tot parcursul sezonului rece care se apropie cu pasi repezi.

buton-sadeth-11

Analizati toate caracteristicile fiecarui model si alegeti-l pe cel care se potriveste cel mai mult cu nevoile dumneavoastra. Un asemenea calorifer este foarte folositor in orice conditii, fie ca aveti sau nu centrala termica.

Linkuri sponsorizate