Cele mai bune oale sub presiune compatibile cu majoritatea surselor de caldura

In cazul in care doriti sa preparati mancarea mult mai rapid si sa-si pastreze in acelasi timp substantele nutritive merita sa apelati la oalele sub presiune care au fost create in acest scop. Avand in vedere ca sunt mai multe tipuri de asemenea produse in magazinele online, ne-am gandit sa va prezentam care sunt cele mai bune oale de acest tip si cum sa le alegeti.

In primul rand atunci cand cumparati o asemenea oala trebuie sa va uitati daca este compatibila cu sursa de caldura pe care o veti folosi la gatit. De obicei cele mai bune modele se potrivesc cu toate variantele de surse existente, cum ar fi: gaz, electric, vitroceramic, inductie sau halogen.

Un produs de acest tip ca sa fie de calitate trebuie sa fie fabricat din inox, un material rezistent atat la actiunile mecanice cat si la cele termice. Brand-urile care urmeaza cu succes aceste standarde au lansat cele mai de succes modele precum: Fissler, Zilan, Tefal, Pyramis, Magifesa, Ertone, Carl Schmidt Sohn si Begonya.

buton-oalepres-det98

Alte cateva aspecte esentiale de care trebuie sa mai tineti cont la alegerea oalelor preferate sunt legate de: diametrul, capacitatea si dimensiunile acestora. Diametrul poate fi de obicei: sub 20 cm, intre 20 – 22 cm (majoritatea), 23.1 – 24 cm, 24.1 – 26 cm sau peste 30 cm, iar dupa capacitate distingem urmatoarele valori: 2.1 – 3 l, 3.1 – 5 l, 5.1 – 10 l (cele mai multe) sau peste 10 l. Credem ca o oala cu capacitatea intre 5 si 10 l este ideala atat pentru una sau doua persoane cat si pentru o familie intreaga.

cele mai bune oale sub presiune

Cele mai bune oale sub presiune

Bugetul pe care-l aveti disponibil este iar un element important in luarea deciziei de achizitie. Acesta trebuie sa se invarta in jurul unor valori apropiate de preturile unor asemenea produse, care pot fi: sub 100 lei, 100 – 200 lei, 200 – 500 lei (cele mai multe) sau intre 500 – 1500 lei.

Articolele prezente in magazinul emag pot avea si alte caracteristici utile pe care este recomandat sa le cunoasteti dinainte. Acestea ar mai fi: daca sunt compatibile cu masina de spalat vase, daca au indicator de presiune, interiorul gradat si daca sunt echipate cu supapa de siguranta automata.

 

Pentru a intelege mai concret cam ce caracteristici trebuie sa aiba o oala sub presiune performanta, va prezentam pe scurt o serie de 6 recomandari in randurile urmatoare.

Begonya de 7 litri

Una dintre cele mai vandute oale sub presiune apartine brand-ului Begonya si vine in varianta de 7 litri. Are cumulate deja mai mult de 45 review-uri din partea clientilor magazinului online emag. In plus are inclusa o garantie chiar extinsa de 60 luni.

buton-sadeth-12

Materialul din care este fabricata este inox, baza sa are o grosime de 2.80 mm, iar peretii au grosimea de 0.60 mm. Este perfecta pentru gatitul mancarurilor folosind orice tip de sursa de caldura inclusiv inductie. Este usor de manuit si datorita manerelor solide.

oala sub presiune begonya de 7 litri

Oala sub presiune Begonya de 7 litri

 

Tefal Secure 5 NEO

Urmatoarea recomandare face referire la modelul Tefal Secure 5 NEO care are adunate pana in acest moment peste 55 review-uri. Capacitatea sa este de 6 l, ceea ce o face ideala pentru prepararea alimentelor pentru mai mult de o persoana. Garantia oferita este de 24 luni.

Este inzestrata cu 2 programe de gatit: unul destinat legumelor si altul pentru carne si peste. Gatitul cu aceasta oala se face in siguranta, avand incluse mai multe sisteme in acest sens: inchidere de siguranta, sistem de blocare automata, supapa pentru controlul presiunii, valva de siguranta si prezenta garniturii.

buton-sadeth-12

Este livrata cu o serie de accesorii utile precum: cos pentru gatit la aburi si un mecanism de glisare care are rolul de a inchide sau deschide capacul oalei. De asemenea are o baza groasa formata din 3 straturi, este compatibila cu orice sursa de caldura si cu masina de spalat vase.

Ar mai fi cateva detalii tehnice pe care trebuie sa le stiti si care sunt legate de dimensiunile acesteia: are inaltimea de 22.4 cm, lungimea 44.5 cm, diametrul exterior 25 cm si cel interior de 22.2 cm.

oala sub presiune tefal secure 5 neo

Oala sub presiune Tefal Secure 5 NEO

 

Tefal Clipso+ Essential P4424734

O alta oala tot cu capacitatea de 6 l vine de la Tefal si poarta numele de Clipso+ Essential P4424734 si are o garantie de 24 luni. Sistemul de inchidere si deschidere are in componenta o tija de metal pentru fixarea capacului de vas.

buton-sadeth-12

Si despre acest model putem spune ca are cerere mare avand deja un numar semnificativ de review-uri peste 20. Capacul il puteti inchide rasucind manerul, iar daca vreti sa vedeti toate instructiunile de utilizare in detaliu intrati in pagina de produs de pe emag.

oala sub presiune tefal clipso plus essential p4424734

Oala sub presiune Tefal Clipso plus Essential P4424734

 

Carl Schmidt Sohn

Daca vreti sa gatiti cantitati de mancare mai mari de pana la 8 l, atunci credem ca oala din inox 18/8 de la Carl Schmidt Sohn este perfecta daca folositi ca sursa de caldura inductia.

buton-sadeth-12

Aceasta are 2 nivele de presiune folosite la gatit care se impart astfel: legume in maxim 15 minute si carnea sau fasolea in maxim 45 minute. Capacul este confectionat din sticla termorezistenta.

oala sub presiune carl schmidt sohn

Oala sub presiune Carl Schmidt Sohn

 

Zilan ZLN-1015

O oala interesanta care este compatibila cu toate sursele de caldura si care are o capacitate destul de mare de 9 l se numeste Zilan ZLN-1015. Este fabricata dintr-un material de calitate rezistent si anume din otel inoxidabil 18/10.

buton-sadeth-12

Cu aceasta oala mancarea se va incalzi rapid, mentinandu-se temperatura suficient pentru a fi gatita asa cum trebuie. Mai specificam cateva caracteristici tehnice de baza: baza este alcatuita din 3 straturi, capacul este dotat cu 2 supape, are supapa de siguranta automata, greutatea de 2 kg, iar dimensiunile sunt: inaltimea de 31.5 cm si diametrul de 25 cm.

oala sub presiune zilan zln-1015

Oala sub presiune Zilan ZLN-1015

 

Fissler VitaVit Comfort

Pentru cei care vor calitate la cele ami inalte standarde le recomandam brand-ul german Fissler care impresioneaza in mod placut prin modelul VitaVit Comfort. Acesta are capacitatea optima de 6 l, un diametru suficient de 22 cm si este compatibil cu toate sursele de caldura inclusiv inductie.

buton-sadeth-12

Oala are afisaj tip semafor al procesului de gatire, un capac cu sistem de siguranta, interiorul gradat si este fabricata din otel inoxidabil 18/10.

oala sub presiune fissler vitavit comfort

Oala sub presiune Fissler VitaVit Comfort

 

Acestea au fost recomandarile noastre pentru cei care vor sa gateasca mai rapid si mai eficient folosind oalele sub presiune.

vezi-model-buto55pres

Majoritatea modelelor prezentate se pot utiliza pentru orice sursa de caldura aveti la dispozitie, iar poate cele mai importante detalii sunt cele legate de capacitate, functii, accesorii si sistemele de siguranta incluse.

Linkuri sponsorizate